Никита Михалков предлага Министерство на семейството

Режисьорът препоръчва на руските власти да помислят за подрастващите

19 август 2016 г.

Руският кинорежисьор Никита Михалов на парада за 9 май в Москва.

Снимка: Guliver / Alexander Aksakov/Getty Images

"Аз съм убеден в необходимостта от създаване на министерство, което да се занимава изцяло с въпросите на детството и подрастващото поколение, с тяхното възпитание и образование“, казва прочутият руски кинорежисьор Никита Михалков, цитиран от letidor.ru.

Чиновници подкрепяти инициативата и даже предлагат да се помисли за разширяването ѝ, създавайки Министерство на семейството.

"По мое виждане е целесъобразно да говорим за създаване на министерство, което ще обхване не само въпросите на детството, но и на семейството, защото пълноценното развитие на децата зависи именно от семейството“, обяснява председателят на комитета по въпросите на семействата, жените и децата към Държавната дума Олга Епифанова.

Новото ведомство, по нейно мнение, би могло да се занимава с обезпечаване и социални гаранции на семействата с деца, за да се формира комфортна среда за развитие и образование на децата, да организира летни почивки за тях, да се ангажира с превенция срещу изоставянето на деца.

„В Обединените Арабски Емирства има Министерство на щастието и бъдещето – може да възприемем подобен опит“, отбелязват чиновниците.

Еми Спасова

Коментари
Последни видеа