Новата Барби вдъхновява малките момичета за технологични професии

Създадоха кукла с предпазни очила, придружена с уроци по роботика

27 юни 2018 г.

Барби, каквато я знаят всички деца от 59 години насам на сцената на наградите на Nickelodeon през март 2018, снимка: Guliver/Getty Images

С джинси, дънково яке и очила за безопасност новата кукла Барби вдъхновява малките момичета да се насочват към инженерни и технологични професии, съобщават западните медии.  

Заедно с нея вървят и шест урока, които показват на децата как се правят роботи. Целта: да се насърчават малките момичета в избора им на инженерни и технологични професии, в които жените са недостатъчно представени, да им се покаже, че могат да бъдат значими и да постигнат нещо и в "мъжки" области.

Световноизвестната кукла, създадена за първи път през 1959 г., досега има над 200 професии в своята "кариера", включително президент, астронавт, бизнесдама…

На сайта на Mattel могат да се разгледат новите предложения от линията Robotics Engineer Барби. 

"Даваме на момичетата нова платформа за игра в техния въображаем свят, и по този начин им преподаваме важни умения за техния реален свят." казва старшият вицепрезидент и главен мениджър на Барби Лиза Макнайт.

Маттел си партнира с Black Girls Code, организация с нестопанска цел, която се фокусира върху предоставянето на технологично образование за афро-американските момичета, за да покаже на най-младите си клиенти, че кариера в областта на техниката е възможна за жени от всякакъв цвят.

Новите кукли с прибрани коси и в дрехи, подходящи за техническа среда се предлагат в 4 варианта и вече са достъпни онлайн за 13.99 долара.

Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа