Учители: „Тормозят ни в социалните мрежи“

Онлайн анкета на BBC показа наболял проблем

15 ноември 2016 г.

Снимка: Guliver / iStock

Поведението на родителите и учениците в социалните мрежи става в момента проблем за учителите. За това свидетелстват резултатите от допитване, проведено от BBC, съобщава letidor.ru.
Както става ясно, повече от половината преподаватели страдат от некоректно поведение от страна на ученици и техните родители в онлайн среда. А 15% от запитаните признават, че се чувстват травмирани. Освен това много от учителите отбелязват, че подобни случаи са причина за депресия, което ги принуждава да приемат антидепресанти.

Докато не започнах да лекувам депресията и тревожността си беше много страшно. Имаш чувството, че хората се обединяват срещу теб. Един родител може просто да напише коментар и другите подхващат оттам дори без да вникнат в ситуацията... Чувствам се беззащитена“, споделя анонимно класна ръководителка на начален клас.

Много преподаватели съобщават, че се сблъскват в социалните мрежи с такива съобщения и коментари, които никога не биха могли да бъдат казани на педагога от ученика и родителя в лицето. Например, младите учителки на по-горните класове често получават информация за това, че учениците ги приемат като сексуален обект.

Специалисти съветват преподавателите внимателно да се отнасят към настройките за конфиденциалност в социалните мрежи, да не оставят на общ достъп съдържание от личен характер и по възможност да не приемат за приятели ученици и родители.

Надя Горанова

 

Коментари
Последни видеа