Учителите с пълна заплата, ако преподават дистанционно 25 часа седмично

От следващата седмица ще може да се поставят оценки

04 април 2020 г.

Всички учители ще получат възнагражденията си за времето на обучение в електронна среда, съобщи Министерството на образованието и науката.
Решението е взето на дистанционно заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на предучилищното и училищното образование.

Изискването бе учителите да са водили обучение в електронна среда 5 астрономически часа, което включва и подготовка на уроците. Това означава поне 25 часа при петдневна работна седмица. 
Учителите, които по принцип работят с договор за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са провели.

От следващата седмица ще може да се поставят оценки при дистанционното обучение.
Препоръчва се на директорите да прилагат облекчен вариант на отчетност при заетост на учители и персонал - по електронен начин, както и да се вписват часовете в електронния дневник.

В периода от 13 до 16 април ще бъде въведен облекчен, разтоварващ дистанционен учебен режим.

В зависимост от спецификата на училището, в рамките от 2 до 4 часа, може да се посветят на занимания по интереси (за физически дейности, изобразително изкуство и музика), за занимания с педагогическите съветници или дискусии по темите за часа на класа.

 

Коментари
Последни видеа