Влогърът Стан показва забавната страна на науката по повод Деня на детето

Авторът ще демонстрира експерименти от „Невероятният свят с експерименти на Петьо Филията“

29 май 2019 г.

Станислав Койчев, по-известен като ​Стан, снимки: "Егмонт"

„Невероятният свят с експерименти на Петьо Филията“ е необятна вселена с приключения, в която Петьо Филията, професор Швайнщайн, популярни YouTube превъплъщения на Станислав Койчев – Стан, имат нова мисия. Загадки от света на науката намират своето обяснение, вдъхновявайки децата да бъдат креативни и любопитни. Каква е тайната на зелевата магия, как се прави сняг през лятото и как се отглеждат червеи мутанти са само част от въпросите, на които дават отговори.

50-те занимателни експеримента в изданието са представени с подробни и лесни инструкции за изпълнение, с чувство за хумор и на разбираем език. За провеждането им не са необходими специфични умения, макар научното им обяснение да е консултирано със специалисти.

„Книгата дава възможност на читателите да се забавляват, да създават невероятни творения и да прекарват време с близките си. С тази книга искам да провокирам и родителите да отделят малко повече време за занимания с децата си, а дори и да забравят за момент, че са възрастни“, споделя Стан. „Новата ми книга съдържа много експерименти, но не е експеримент за мен. Тя е свързана с една моя огромна страст от детството, а именно това да правя всевъзможни опити, вдъхновени от науката и от невероятните явления в заобикалящия ни свят“, допълва още авторът и подчертава, че не е нужно да имаш лаборатория, за да направиш гениални открития.

„Невероятният свят с експерименти на Петьо Филията“ излиза с логото „Кубар“ на издателство „Егмонт“. Повече за изданието - тук.

Премиерата на книгата ще се състои от 12,00 ч. на 1 юни 2019 г. на сцената на Мраморно фоайе в НДК, където Стан ще демонстрира на живо част от експериментите в книгата. Събитието се провежда в рамките на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи.

Коментари
Последни видеа