Всекидневието на Ема, събрано в стотина страници

Нова книга от поредицата "Помогни ми да се справя сам", с фокус - четене и разказване

25 юли 2020 г.

Издателство "Пурко" предлага нещо ново и единствено по рода си в България – книга с пиктограми.

"Ема. Един прекрасен ден" е наглед семпла книга, но изключително богата откъм приложения", обяснява авторът и илюстратор Десислава Йорданова. 
В книгата се разказва за всекидневието на едно момиченце, което сутринта се събужда, отива до тоалетната, облича се, закусва, отива на детска градина...
"Ритъмът в ежедневието е много важен за малките децата, а книгата го пресъздава с лекота. Става някак автоматично, детето започва да се припознава в героинята и не след дълго ще го видите да прелиства книгата, да мие зъбите си, да храни охлюва си и след това да ви хване за ръка и задърпа към парка", разказва Десислава.

Четенето като игра

Книгата излиза като част от поредицата "Помогни ми да се справя сам" с фокус - четене и разказване.
А като открит коз за постигането на тези умения, се използват пиктограми. Под всяка дума в книгата има пиктограма, която изобразява графично думата. Така четенето се превръща в игра.
Благодарение на пиктограми много деца с различни дефицити се учат да комуникират и четат като използват PODD Books.

"Ема. Един прекрасен ден" се обляга на това знание и създава книга, която може да бъде полезна на всички деца да заобичат четенето, да трупат самочувствие, че могат да се справят сами и същевременно се да учат неусетно да четат, разказват и разчитат символи. Самото удоволствие да се справиш сам, без помощта на винаги всичко знаещия и можещ възрастен, понякога и дори досаден с перфектността си, е силна мотивация за детето да прочете книгата само", разказва Десислава.

Ако възрастният пожелае, може да надгради знанията на детето като използва книгата по безброй начини. За ваше улеснение издателство "Пурко" е подготвило дузина предложения, които може да намерите на сайта им. (www.bit.ly/2ZS33Rb)
Полезна информация за това как детето добива умението за четене в пряка корелация с развитието му, може да прочетете отново на страницата на издателството. (www.bit.ly/2ZS33Rb)

- Книгата е чудесен дар за всяко дете, което все още не е овладяло майсторството на четенето!

- Чудесен помощник за деца, чиито майчин език не е български!

- Повече от чудесен помощник за деца в училищна възраст със затруднения в четенето! 
Ето и видеоревюто за книгата от фондация "Детски книги": www.bit.ly/2ZXNs2B

Благодарение на финансовата подкрепа на Програма "Култура" на Столична община "Ема. Един прекрасен ден"  стига до деца, родители, възпитатели, логопеди и възрастови психолози!

 

Коментари
Последни видеа