Започва фестивалът за игри Sofia Game Night

Разнообразна програма с образователни занимания за малки и по-големи

24 октомври 2020 г.

Илюстрация: организаторите 

Фестивалът за игри Sofia Game Night , който започва днес, ще предложи разнообразни забавления за най-малките, насърчаващи уменията им в областта на математиката, инженерството, науката и технологията, както и забавления за по-големите. 
Детската програма на фестивала, организирана от Гьоте-институт България, включва  

програмиране на дрон, създаване на собствен Minecraft свят

и  различни образователни игри, които ще тренират въображението на участниците.
Събитията са с вход безплатен, но изискват предварителна регистрация.

И през тази година  Матема и Смарти Кидс София ще предложат забавни работилници за най-малките. Опитните ментори ще покажат на децата различни стратегии за учене, както присъствено на ул. „Цар Самуил “109, така и онлайн.
Можете да се включите и в екипа на Смарти – първият ученик в Менталната аритметика Смарти Кидс. Той ще се подготви за полет в Космоса. Събитието изисква предварителна регистрация тук.

Международна компютърна академия It Step  (ул. Алабин 58 ) се включва и през тази година със специална програма, посветена на темата за изкуството като игра.
Участниците ще могат да пробват Arthiefact  - образователна игра, която чрез изкуството дава възможност на играчите да подобрят своите знания в тази сфера и да тренират въображението си.
Дизайнерът на Академията Александра Илиева ще добави още интересни факти и информация

как изкуството и игрите съществуват в хармония

Две работилници за деца между 9 и 15 години ще ви изстрелят в света на програмирането с MindHub. 
В първия демо урок децата ще програмират собствена Minecraft игра като в началото ще създадат героя Steve, а след това с негова помощ ще построят свой свят с блокове. За регистрация тук

Допълнително, може да се включите и в серия от безплатни онлайн работилници по програмиране на собствена Minecraft игра. За повече информация следете Facebook  събитието, а записването става чрез попълване на формуляр тук.

Втората работилница на MindHub ще помогне на децата да създадат собствена игра в любимата им Roblox платформа с помощта на 3D моделиране и програмния език Lua. Регистрацията става чрез попълване на следния формуляр.

Двете събития са организирани в залата на MindHub на ул. „Никола Габровски“ 102А. 
За най-големите участници в Sofia Game Night 2020, приятелите ни от РобоКидс  са подготвили специална работилница по програмиране на дронове “Дрон Пилот”. По време на безплатното виртуално занимание

тинейджърите ще програмират семпли летателни мисии на дрон.

Събитието е предназначено за деца над 10 години.
За въпроси и допълнителна информация  - посетете сайта на РобоКидс. За регистрация, моля, попълнете следния формуляр.

Националният Исторически Музей (НИМ) отново ще предложи загадки и забавления за участниците от всички възрасти. Ако искате да се потопите в българската история и да се запознаете с експонати от различни епохи и народи докато играете, заповядайте в НИМ! Там ви очакват за разгадаване „Тайните на българската история“.   Може да участвате с отбор до 6 човека на всеки час от 11:00 до 17:00 (при голям интерес има възможност за допълнителни часове). Можете да се запишете на email: nim.pr@abv.bg. Ако не може да дойдете до музея, има и онлайн вариант на играта - "Загадките на Първобитко".

 

Коментари
Последни видеа