Къде да плуват децата в столицата

Безплатно обучение има през лятото на басейн „Диана“

Снимка: Guliver / iStock

Лятната ваканция е време за плуване, но къде в столицата може да намерите място вашето дете да плува, преди да отидете на морето?

Разбира се, има много басейни – покрити и открити, а и почти всеки голям хотел разполага с такива. До началото на този летен сезон покритите басейни са 27, а откритите басейни и плажове – 17. Разбира се, тази бройка е динамична и всяка година търпи промени.

Ако искате детето ви да плува с идеята да стане спортист по плуване, то местата са десетина.

Най-популярните специализирани спортни басейни са тези на комплекс „Диана“, този в Спортната палата и басейн „Спартак“. Там ще откриете детски школи за обучение. Откритият басейн „Диана“ е даден на концесия на частна фирма, но лятото в него се провеждат и програми „Научи се да плуваш“, финансирани от Спортното министерство, както и от клубове по плуване и водна топка.

Това е шанс децата да се учат да плуват безплатно. Тези програми се използват от плувните клубове също така да търсят таланти.

Има няколко басейна в ж.к. „Люлин“, където работи Ученическа спортна школа. В тях, освен тренировките на някои клубове, също така се обучават и учениците от съответните училища безплатно. Обучение на деца се предлага и в част от големите хотели, но срещу заплащане.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа