Да счупиш рекордите на Гинес в подкрепа на SOS Детско селище Трявна

Тенисистът Максим Брекман преряза лентата на новото игрище

В навечерието на международния ден на SOS Детските селища, който се отбелязва на 23 юни, в SOS Детско селище Трявна се откри официално реновираното спортно игрище в селището. Лентата преряза лично Максим Брекман - тенисистът, който миналата година изигра 40 последователни трисетови мача и счупи рекордите на Гинес в подкрепа на SOS Детски селища България.

Той дари 20 хиляди евро на детското селище в Трявна след благотворителния маратон, състоял се на 8 и 9 октомври миналата година в Антверпен. Тогава 32-годишният треньор Максим Брекман от академията на Ким Клайстърс в Бре, Белгия, счупи световния рекорд от 36 последователни мача, поставен година по-рано в рамките на Уимбълдън, като игра срещу срещу известни лица и ентусиасти от света на спорта и бизнеса.

С парите беше изградена мултифункционална спортна площадка за тенис, баскетбол и футбол. Максим се запозна и сприятели с малчуганите от SOS приемните семейства в Трявна, за които тенисът бързо се превърна в любимия спорт.

„European Open и тенис академията на Ким Клайстерс обединихме сили, за да се изправим пред едно от най-големите предизвикателства в тениса и то в името на SOS каузата, защото вярваме в нея.

Всяко дете заслужава щастливото детство, което SOS детските селища по целия свят осигуряват. Вярвам, че всяко дете има правото да спортува и сега, когато виждам усмивките по лицата на децата, знам, че усилията и изпитанието в Антверпен си заслужаваха. Впечатлен съм от SOS приемните семейства в Трявна и от всеотдайността на SOS екипа, който работи и с децата, и със семействата.“

Коментари
Последни видеа