Детска керамична работилничка за глинени дакели

Мила Попнеделева-Генова ще я води на Международния литературен фестивал

Снимки: личен архив

Ето такива забавления обичаме - когато жанровете на изкуството се смесят и се получи нещо ново и интересно.

Художничката Мила Попнеделева-Генова кани на детска керамична работилничка за изработване на дакели от глина, подходяща за хлапета от 4 до 8 години. По време на Софийския международен литературен фестивал известната илюстраторка и авторка на книги за деца ще представи новата “Дакел, не! или мечките ІІ”, вдъхновена от собственото ѝ куче.

“Издаването на интелигентни книги днес е лукс, а на авторски детски книжки – свръх посвещаване. Мила Попнеделева-Генова го прави поради изричното си вътрешно желание и убеждение, но и като концептуален проект срещу пошлостта и визуалната неграмотност.", пише изкуствоведът д-р Мария Василева.
 

 

Мила Попнеделева-Генова

"Мила подхваща диалог с децата, създавайки неповторими авторски книги. Като писател и художник тя сътворява пластичен еквивалент на словото и разширява неговия смисъл. Тя има стил, който се превръща в непогрешим показател за индивидуалност извън рамките на вид и жанр.", мисли колежката ѝ, д-р Даниела Чулова Маркова.

Глинено-дакелските творчески приключения ще се случат на 14 декември, сряда, от 12:00 ​ч. в Мраморното фоайе на втория етаж на НДК. Входът е свободен.

 

 

Коментари
Последни видеа

Смелост

09 февруари 2023 г.