Военноисторическият музей със специални предложения за ученици

И техните родители

Снимка: НВИМ

По повод първия учебен ден, на 15 септември (петък) всички първолаци и техните родители ще могат да посетят безплатно Националния военноисторически музей и неговите филиали във Варна – Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей.

В началото на новата учебна година музеят стартира за втори път успешния си проект „Моите предци на война“ и кани ученици от VIII до XII клас да се включат в него.

С експерти от музея младежите ще извървят пътя на създаването на една изложба – от прецизирането на темата, през методите за проследяване на родовата история и създаване на съпътстващи текстове, до обработването на изображения и тематичното им композиране.

Създавайки умения за проучване на семейните архиви, младежите ще видят как тяхната семейна история се вписва в големия разказ на Втората световна война и по какъв начин този конфликт е повлиял живота на предците им; ще осмислят тежките последици от войната през призмата на съдбата на семействата им и ще се докоснат до други сходни истории.

Накрая трудът на учениците ще влезе във фотоизложба, която ще бъде онлайн базирана на сайта на музея и разпространена до училищата.

Занятията са безплатни, а желаещите могат да заявят участие до 15 октомври на nvim.pr@gmail.com.

НВИМ е подготвил образователни програми, които представят историческите факти, и могат да бъдат в помощ на преподавателите за развитие на модерните интерактивни подходи в учебния процес. Учениците ще могат да се докоснат до автентични експонати, да се почувстват като истински войници в машините от външната ни експозиция и да се потопят в атмосферата на времето, за което учат.

Коментари
Последни видеа

Автомобил и дърво

19 януари 2018 г.