Балове ще има след 30 юни

Маските на закрито отново стават задължителни

Снимка: Shutterstock

Абитуриентите по време на пандемия могат да отдъхнат – инвестицията им в тоалет и спомени от бала ще се оправдае през юли.

Началото на празненствата ще съвпадне с края на извънредната епидемична обстановка

И те ще бъдат проведени при строги мерки за дезинфекция. Дали ще се повтори сценарият от май, в който тълпи от дванадесетокласници превърнаха площта пред НИМ в чалга парти с димки, алкохол и възторжено размахани пистолети – времето ще покаже.

Решение на директорите на училищата е кога и при какви условия на социална дистанция да се проведе димпломирането.

Междувременно заради ръста на заразените с коронавирус у нас през последната седмица, държавата въвежда нови, по-строги мерки за борба с COVID-19.

Маските отново стават задължителни във всички закрити пространства

Включително магазини, молове, нощни заведения. Мероприятията на закрито ще бъдат организирани при заемане на максимум 50% от капацитета на съответната зала. Посетителите ще трябва задължително да носят маски, съобщи на пресконференция здравният министър Кирил Ананиев.

В търговските обекти на закрито ще трябва да се спазва и 1.5 метра дистанция.При провеждане на футболни мачове на сектор ще се допускат до 1 000 души. При останалите спортни събития на открито ще се запълва до 50% от капацитета.

„Умолявам софиянци да се върнем към онова отношение, което имахме по време на извънредното положение", призова Фандъкова на пресконференцията.Тя съобщи, че започва масово тестване на персонала в детските градини в София. „Между 700 и 1 000 души ще бъдат изследвани с кръвни и PCR тестове. До момента 36 души от персонала на различни градини са тествани.

Няма положителни проби

Днес ще бъдат изследвани още 40 души", каза кметът на София. „В детските градини има конкретни предписания и искам да благодаря на персонала затова, че спазиха всичко. Досега няма разпространение сред персонала. Продължвааме  с дисциплината и дезинфекцията. Персоналът работи задължително с маски или шлемове”, поясни тя.

Коментари
Последни видеа