"Приказка просто така, прасешка при това" вече и за слушане

И малките дечица, и изморените майки се радват на аудиоверсията

30 октомври 2018 г.

"Тази приказка "Приказка просто така, прасешка при това", която качих за свободно слушане в тубата, е мой подарък за децата от сърце", споделя Мила Попнеделева-Генова за Новите родители.

Известната художничка и писателка, измислила и илюстрирала много детски книжки, сред които „Шумоленето“, „Страшна приказка“, „Ми не ми се спи“ и „Дакел, не! или мечките 2”, сега се изявява и като артистичен разказвач на смешната и весела история. 

"Когато бях малка, много обичах да слушам приказки и ми достави истинска радост сега на свой ред пък аз да разкажа и то собствената си приказка. Когато ги измислям, аз си представям как ги разказвам на моето детенце, пиша ги, както бих ги разказала.

Разказвала съм я и разигравала, като театър и на много дечица и на представяния и гостувайки по покана на училища и детски градини и пада голям смях", добавя авторката.

Нейната "прасешка" книга е изчерпана от тираж в хартиения си вариант и докато бъде преиздадена, Мила решава, че ще е симпатично да излезе и като аудио книга.

Книгите на Мила Попнеделева-Генова

Снимки: личен архив

"Защото аудио книгата би била много полезна за най-малките, които още не могат да четат самички, а и помощ за изморените майки, които ще се радват някой друг да им я прочете и те да могат да свършат нещо друго през това време.

Аудиото дава и различни възможности на автора да се изрази, затова я преработих и допълних приказката специално за този вариант. В моите книги винаги има история, има случка и могат да се разказват.

Освен този безплатен свободен за слушане запис, който качих, ще излязат и аудио книги с диск. В него вече не е mp3, каквато може да се качи в интернет, а е високо качество без компресия и малка книжка към него с илюстрации.

Повечето аудио книги ги правят само като mp3, но аз исках да има и материално изражение, като диск с малка книжка. Стават много хубави и им се радвам."

Коментари
Последни видеа