СМГ е фаворит за седмокласниците

На първо класиране са приети 9036 ученика, най-желаната паралелка е с чужди езици в 22-ро училище

Снимка: Shutterstock

 

Софийската математическа гимназия отново е с най-висок бал за прием след седми клас, като той е по-висок спрямо миналата година, обобщи на брифинг Ваня Кастрева, директор на Регионалното управление на образованието.

Паралелката с най-висок минимален бал е в СМГ 

Математика с немски - 492,750. На второ място е Немската гимназия, следвана от Технологично училище Електронни системи към Технически универистет.

След тях се нареждат съответно 73-о училище, Испанската гимназия, Първа английска, Втора английска, Френската гимназия, 22-о и 31-о училище, съобщава Dariknews.

 9036 e броят на приетите на първо класиране деца, 914 са оставащите свободни места. Както и в предходните години, най-често посочваните паралелки са тези с изучаване на чужди езици - английски, испански, немски език. Най-желана е паралелката с английски и испански в 22-о училище, като тя е посочена в заявленията 2310 пъти.

Десетте най-желани професионални гимназии

Са съответно ТУЕС, ПГИИ „Проф. Николай Райнов”, НТБГ, НФСГ, Професионална гимназия по дизайн, СПГЕ "Джон Атанасов", Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия, НПГ по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“, Професионалната гимназия по телекомуникации, Софийската професионална гимназия по туризъм.

Най-висок бал (499,500) имат четири деца, като три от тях са от София, а четвъртото - от Варна.
Седмокласниците могат да видят къде са приети като въведах входящ номер и код за интернет достъп тук.

 

 

Коментари
Последни видеа