Летни занимания

Няколко идеи срещу ваканционната скука

Снимка: pixabay.com

В случай че хлапето, с което разполагате, има нужда от забавления и мероприятия през лятната ваканция, защото иначе ще откачи от скука, предлагаме няколко идеи. Попаднаха ни забавления в София. В мига, в който изскочат и други, ще добавяме. Ако и вие имате идеи, давайте ги насам.

Лятна академия за успех и забавления
организатор: Заедно в час
цена: безплатно
възраст: деца от 1 до 12 клас
срок за записване: до запълване на местата
провеждане: всеки делничен ден от 8:30 до 12:30 от 25 юли до 11 август

Това ще е шестата академия за ентусиастите от Заедно в час. Фокусът е не само върху ученето, но и върху получаването на удоволствие от него, затова всичко ще е придружено с игри и забавления. Часовете ще бъдат водени от млади и симпатични учители, които не разполагат с дежурни подходи към уроците и знаят как да ги направят максимално забавни и приятни. На всичкото отгоре имат и много приятен подход към всяко дете. За учениците напълно безплатно са осигурени учебни материали, а в края на Лятната академия успешно участвалите ще получат сертификат. Много е важно да се класирате бързо със записването, защото местата са ограничени и са разпределени само между две училища – в Люлин и Младост.

Уъркшоп по актьорско майсторство
организатор: Music box
цена: 90 лв (80 лв, ако детето е сред първите 12, записали се до 8 юли)
възраст: деца от 5 до 12 години
провеждане: от 18 до 31 юли

Не е задължително да ги сънувате с Оскар, Златна мечка или Златна палма в ръка, за да ги изпратите на курс по актьорско майсторство. От личен опит споделяме, че такъв тип занимания развиват по изключително полезен и приятен за децата начин говорните им умения, концентрацията, паметта, физическата координация, умението за работа в екип, способността да печелиш нови приятели. Нищо чудно тези часове да станат любими за детето ви и да се налага да търсите целогодишен курс. И нищо чудно един ден да го видите да търка червените килими я с Оскар, я със Златна мечка, я със Златна палма в ръка.

Тенис академия
организатор: Тенис клуб Малееви
цена: 145 лв на седмица/ 100 лв на седмица за полудневен лагер (35 лв на ден/ 25 лв за полудневен лагер)
възраст: деца над 5 г.
провеждане: до 15 септември

Тук пак така, не е задължително да се надявате да стане Григор Димитров или следващата сестра Малеева, а можете просто да го запишете, защото, както знаем, спортът много дава. Тенис академията включва един кош физически активности от най-приятните. Първо се започва с два часа тренировки преди обяд (но не като за олимпийски надежди). После има обедна почивка, за която едно птиченце ни каза, че била много забавна, защото давали на децата да си правят пикник (обядът не е включен в цената, можете да го приготвите от вкъщи). След това идва ред на занимания по обща физическа подготовка, футбол, водна гимнастика в джакузи, народна топка, федербал, скуош. Следобед пак малко тенис. А във вторниците има и плуване. Децата са разделени на различни групи според възрастта и възможностите си, а треньорите са едни от най-квалифицираните в своята област.

Елисавета Цалова

Снимки: pixabay.com

Коментари
Последни видеа