11 принципа на кралското възпитание

Учат принц Джордж и принцеса Шарлот да уважават труда, таблетите са забранени

17 юни 2019 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Приказните принцеси и принцове спят в копринени чаршафи, хранят се със златни прибори и по цял ден не правят нищо друго, освен да се веселят.

Как живеят кралските наследници принц Джордж и принцеса Шарлот, как ще отглеждат и възпитават и третото детенце на принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, Луи, което се роди на 23 април 2018 г.?

Тя е казвала неведнъж, че титлата не е повод за безделие и като илюстрация в тяхното семейство работи само една детегледачка. Къпенето, храненето, разходките и другите грижи са работа на мама Кейт и татко Уилям.

Ето 11 от основните правила в кралския дом:

Чуждият труд трябва да се уважава

На принц Джордж и принцеса Шарлот се внушава от ранно детство колко е важен всеки труд - независимо дали управляваш страната или готвиш обяд, имаш пълното право работата ти да бъде ценена от околните. На децата не разрешават да се отказват от яденето, те сами прибират играчките си, дрехите си и въобще отговарят за реда в стаята.

Семейството винаги е на първо място

Малкият Джордж е приучен да се грижи за по-малката си сестра. Двамата изучават семейната история, заедно с всички посещават гроба на своята баба – принцеса Даяна. Кейт и Уилям се стараят да прекарват колкото се може повече време вкъщи с децата, херцогинята дори им позволява да обядват на една маса с възрастните – нещо, което е било забранено от кралския етикет. Всичко това в името на идеята за сплотено семейство и възпитаване в правилни приоритети.

Всички имат право да изразяват мислите и емоциите си

Това правило също може да се нарече новаторско за кралската фамилия, където сдържаността и самообладанието преди са били поставяни на първо място. Кейт и Уилям се придържат към съвременните принципи на възпитание и смятат, че е важно у децата да се развива емоционалния интелект, да се учат правилно да изразяват чувствата си, вместо да ги прикриват.

„Наблюдавайки как общуват децата в училище, разбирам, че живеем в абсолютно различно време. Нас ни замени поколение, което изобщо не се страхува да говори за това, което за него е действително важно“, убеден е принц Уилям.

Образованието има значение

По въпросите на обучението кралското семейство остава вярно на традициите. Докато по цял свят се разпространяват идеи за свободното образование и смяната на традиционни принципи в обучението с училища по интереси, принцът и принцесата получават класическо образование (в рамките на възможностите за тяхната възраст). Джордж и Шарлот обожават книгите, херцогинята часто посещава изложби и музеи заедно с тях. Най-много на децата се харесва музеят за естествена история в Лондон.

Не бива да се забравя за спорта

Принц Уилям тренира футбол, баскетбол и играе поло, Кейт Мидълтън се увлича по хокей на трева и така двамата са пример за спортни натури за децата си и се надяват, че в бъдеще малките непременно ще се привържат към някое спортно хоби.

Етикетът е за всички

Не е важно дали си на две години или на четири – щом си на официално събитие, трябва да се държиш достойно. Малките принц и принцеса вече са наясно, че истериите и капризите са абсолютно недопустими на обществени места. Не искаш да слушаш? Моментално се прибираш вкъщи!

Вкъщи може и по-лежерно

Малко неща са забранени в кралския дом и, по думите на принц Уилям, Джордж тича и се пързаля по коридорите, скача върху мебелите и не е чудно, ако счупи нещо. „Моля, кажете ми кога ще отшуми това?“, чуди се принцът.

Физическите наказания са изключени

Няма значение какво ще направят – на никого не е позволено да бие, кралските деца, да ги пошляпва, наказва или да им оказва каквото и да било физическо въздействие. Катрин има свои методи за вкарване в пътя, когато Джордж изпадне в истерия – тя се опитва да го отвлича с гръмогласно пеене, а понякога и сама лята на пода и крещи. Казват, че това действа безотказно.

Таблети и компютри – играчки за възрастните

Мама Кейт и татко Уилям с принцеса Шарлот и принц Джордж на детско парти, снимка: Guliver/Getty Images

Джордж и Шарлот прекарват много време в разходки по улиците, в каране на велосипеди и други спортни активности. Технологичните устройства са им строго забранени, защото родителите им са уверени, че игрите на чист въздух развиват много повече въображението, отколкото компютрите. Поне, докато не стане време за училище.

Анимации - може

На кралските деца не е забранено да гледат телевизор, но в строго ограничено количество. Малката Шарлот обожава сериала „Прасенцето пепа“ (Peppa Pig), а Джордж – филмчетата за Пожарникаря Сам (Fireman Sam).

По-скромно с харченето

Кейт и Уилям застъпват идеята за разумното харчене. Децата им доизносват някои неща от родителите си и дори дрехи от чичо Хари. Ако трябва да се купува нещо ново, херцогинята отдава предпочитания на масови, а не луксозни марки.

Източник: deti.mail.ru

Коментари
Последни видеа