Портрет на интелигентните хора

Лягат си късно, живеят в бъркотия и изричат нецензурирани думи

01 юли 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Ако сте прекарали по-голямата си част от детството си в разхвърляна спалня, водели сте непрестанна война с родителите си всеки път, когато те са настоявали да си легнете рано и нерядко изричате нецензурирани думи, поздравления! Защо ли? Според някои експерти вие всъщност сте наистина интелигентен човек, пише BrightSide.

Умните хора понякога използват лош език

Всеобщото схващане е, че само необразованите изричат псувни, тъй като имат ограничен речник. Всъщност обаче е точно обратното.

Преди време американски учени провеждат интересен експеримент. Те карат група хора да се опитат да изредят колкото се може повече псувни. Резултатът е изненадващ. Онези, които успяват да си спомнят най-много, са с най-висок коефициент на интелигентност в групата. Ораторските умения на въпросните участници също са били много по-големи от онези, които са знаели по-малко псувни.

Интелигентните хора обаче се характеризират с умението си да използват и правилните думи в подходящата ситуация, както и да знаят кога да замълчат.

Много от интелигентните често остават до късно през нощта

Учените отдавна изучават хората с невероятни таланти. Общото заключение е, че „совите“ като цяло са по-интелигентни. Затова, ако обичате да стоите до късно през нощта, се нареждате сред личности като Чарлз Дарвин, Уинстън Чърчил и Елвис Пресли.

Бъркотията в дома и интелектът

Те често вървят ръка за ръка. Изследване, проведено в университета на Минесота, довежда до интересно заключение – хаосът на нечие бюро показва, че човекът не е просто разхвърляна личност. Неговият мозък просто се фокусира върху онова, което е наистина от значение. Замислете се само за миг – нима не се фокусираме върху дребните и незначителни неща, когато нямаме нищо съществено за вършене?

Нещо повече – психолозите са убедени, че разхвърляната среда стимулира креативността, спомага за раждането на нови идеи и води до нестандартно мислене.

Източник: Мениджър нюз

Коментари
Последни видеа