Защо не бива да се учи за изпит повече от 3 часа на ден

Стратегията за подготовка, препоръчана от лондонския педагог Джо Норман

Снимка: Shutterstock

3 интензивни часа работа върху даден предмет дават по-добър резултат, отколкото залягането над учебниците по 10 часа дневно, твърди учителят Джо Норман от Лондон, автор на книгата „Супернаставник“ (The Super Tutor).

В своите препоръки експертът се опира на своя 15-годишен опит, а и на авторска методика, която много пъти е помагала на негови ученици да влязат в най-добрите британски училища, каквито са колежите в Итън, Уестминстър и други, разказва Daily Mail.

Когато ученикът се стреми да успее, той трябва да се отнася към ученето като към работа. Това означава да разграничи задачите според времето, което ще му отнемат, и да спазва режим на труд и почивка, съветва експертът.

Той предлага също на учениците да се откажат от използване на таблети и смартфони по време на подготовката си и да разпечатват заданията на хартия.

Сред съветите на Норман е и изготвянето на строен план тема по тема, преди учениците да се заемат с лекциите или решаването на задачи (в който план ясно е откроено откъде да започнат и какво да отложат за по-късно) и да прегледат вече научените теми, на които са получили добри оценки.

Коментари
Последни видеа