Еко скаути ще защитават растенията във Варна

Зелената идея стартира с интересна акция, ще привлича млади хора за каузата

01 юни 2019 г.

Снимка: Shutterstock 

Свежа и зелена идея е на път да разцъфне и да даде плодове! Днес, на 1 юни, стартира проектът „Еко скаути – защитници на растенията” с идеята да информира младите хора за проблемите, свързвани с опазването на природата и най-нече - да ги мотивира към по-дейно участие за запазването на зелените зони във Варна.

Почистване на плажове, речни корита, залесяване на градинки и междублокови пространства, облагородяване на града и създаване на нови зелени зони  - всичко това ще учи на екология и естетика младите с помощта на еколози, ботаници, арбористи (онези специални хора, които лекуват болните дървета и поддържат здравите). 

Акциите, които еко скаутите ще организират още днес, е за облагородяване на междублоковите пространства в районите на жк. Владиславово, жк. Възраждане, жк. Левски и жк. Младост, както и лечение на заболели дървета в Морската градина на Варна. Там, както разбираме от страницата на организацията в социалните мрежи, има и друг проблем, с който еко скаутите смятат да се справят - краденето на цветя и растения от градината.
Фондацията набира доброволци, които да се включат в инициативите за почистване и залесяване. Ако искате да се включите - вие, децата или заедно, можете да проверите подробности за програмите на защитниците тук.

Коментари
Последни видеа