В празничния декември с Ралица Илиева и Илиан Илиев си говорим за традициите и ароматите от детството, с които свързваме този ден
Коледа
Снимка: Shutterstock
Коледа е топлина, дом и аромат на прясно изпечен хляб. Това ли е наистина най-яркият ни спомен от този ден? И защо свързваме празникът именно с мириса на топла питка?
В празничния ни декемврийски епизод от подкаст поредицата на „Новите родители“ сме поканили двама специални гости – Ралица Илиева и Илиан Илиев. Тя е завършила Академия за сладкари и хлебари и е участвала в рудица кулинарни предавания и подкасти. Той е професионален фотограф, живее и работи в Англия от две десетилетия и има над десет изложби в България и чужбина, носител е на десетки награди за фотография. А онова, което ги свързва е работата им по една изключително интересна и ценна книга - „Никой не е по-голям от хляба“, издадена от издателска къща „Хермес“.

„Никой не е по-голям от хляба“
Снимка: издателство „Хермес“
С Ралица и Илиан си говорим за традициите на Коледа, за специалните ритуали и модерния прочит, за наследството, което носим в сърцата си от нашите родители. И разбира се, за хляба. Защо мирисът на печива ни действа толкова силно и дали наистина хлябът усеща настроението на месещия го? Кой хляб става най-трудно и има ли тънкости в правенето на постна питка за Бъдни вечер? Как се снима храна и колко вярно е твърдението, че се храним и с очите? Отговорите на всички тези и други въпроси чуйте в празничния ни епизод в нашата подкаст поредица.
Приятно слушане!
- Spotify
- Storytel
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари