Коя фраза искат да чуват всички бременни

Майката и блогър Джил Краус я откри с допитване в социалните мрежи

23 октомври 2018 г.

Снимка: Guliver/ Istock

Майката и блогър Джил Краус откри точната фраза, която трябва да казваме на бременната, ако ни се прииска да коментираме нейното състояние. Самата Джил чака скоро ново попълнение в семейството и признава, че често страда от неуместни изказвания за външността си от приятели и дори - от случайно срещнати хора. 

Краус споделила със своите приятели във Фейсбук за емоционалната си подтиснатост от това и разказала какво трябва и не трябва да се казва на бременните. Била засипана със стотици коментари, а видеото ѝ - гледано от над 850 000 души за броени дни. 

Блогърката се "вдъхновила" за него от случаен мъж в супера: "Той просто дойде при мен и попита в кой месец съм, сякаш имаше някакво право да знае. После грубо ми каза: "По дяволите, момиче, ти сигурна ли си, че няма да са близнаци?!" и си отиде."

Джил е удивена как така околните решават, че могат съвсем свободно да обсъждат фигурата на бременните жени.

"Всичко, което имате право да кажете по повод външността на бъдещите майки, е: "Изглеждаш удивително!" Даже бременната да има вид на Джаба, глътнал малка планета. Знаем, че не изглеждаме блестящи. Но другите са длъжни да ни излъжат. Алтернативата - да си държат устата затворена."

Източник и снимка: Baby Rabies

Коментари
Последни видеа