Баща доказа, че Дядо Коледа съществува (видео)

Вижте как реагира невярващата (доскоро) дъщеричка

Снимка: Guliver / iStock

Таткото Михал бил много разтроен, когато шестгодишната му дъщеря изгубила вярата си в Дядо Коледа, пише deti.mail.ru.

"Реших да ѝ докажа, че той е реален. Дойде ни идея да снимаме със скрита камера украсената ни елха, за да хванем момента, в който идва Дядо Коледа. Когато дъщеря ми видя подаръците, веднага поиска да ѝ покажа записите." До момента видеото е гледано близо 300 хиляди пъти.

На него се вижда как Дядо Коледа пристига и изчезва в димна завеса в целия си блясък, междувременно оставя подаръците под елхата и леко размахва пръст към камерата, вероятно да укори невярващото момиченце. Монтажът е направен така, че виждаме едновременно и видео как малката реагира, когато съзира белобрадия старец в гостната им. "Не мога да повярвам! Не мога да повярвам! Видях Дядо Коледа!", подскача тя. А таткото невъзмутимо отговаря: "Като гледам този пушек, сега разбирам на какво ми миришеше, когато влязох в стаята, не е било на цигари, както си мислех..."

Мненията по повод постъпката на Михал са полюсни - едните му ръкопляскат, а другите го обвиняват, че манипулира детето и в бъдеще то ще се разочарова от него. 

Както писахме наскоро, психолозите изчислиха, че децата спират да вярват в Дядо Коледа някъде около седмата си година. Други техни колеги пък твърдят, че действително е лошо да лъжем децата за съществуването на добрия дядо, защото така подкопаваме доверието им у родителите.

"Аз мисля, че това е просто едно празнично вълшебство и продължение на детството", казва в своя защита Михал.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа