"Бащата" - за да обичате родителите си още повече, ако това въобще е възможно

Новите родители препоръчват спектакъла в Народния театър

22 февруари 2019 г.

Юлиан Вергов и Владимир Пенев в сцена от "Бащата", снимка: Стефан Ненков Щерев, Народен театър "Иван Вазов"

„Бащата“ от френския драматург Флориан Зелер е абсолютен хит по театралните сцени на Ню Йорк, Париж, Берлин и Лондон. А вече и в София, след като миналата есен мина премиерата - спектакълът е сред най-обсъжданите заглавия на сезона. И въпреки, че не е никак лесно да гледаш как светът на героя се разпада, чувството, което обзема зрителя, е толкова истинско и толкова тази постановка те кара да мислиш за родителите, а и за децата си, че просто трябва да се гледа как целия арт екип раздава всичко от себе си, за да докосне сърцата ни.  

Виртуозният сюжет потапя героя на Андре в свят с разклоняващи се самоличности. Лабиринтът на спомени и емоции непрекъснато усложнява своите кодове, мести спасителните си изходи с напрежението и атмосферата на вълнуващ трилър и абсурдни комични ситуации.

За образа на Андре, който Владимир Пенев изгражда в тази великолепна постановка, има номинация за „ИКАР 2019" за водеща мъжка роля. Преводът на пиесата е на Снежина Русинова-Здравкова, режисурата е на Диана Добрева. 

В останалите роли ще видите Радина Кърджилова, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, Мария Каварджикова, Константин Еленков.

С всяко действие техните герои променят биографиите си, излагат нови версии за случващото се и така в апартамента на Андре бавно се наслагва неизвестността, а финалът избухва с изненадващата истина.

Можете да гледате постановката в Народния театър "Иван Вазом" на Голяма сцена от 19:00 ч. на 5 март, вторник, 13 март, сряда, 12 април, петък, 21 април, неделя. Споделяме отрано, за да намерите билети!

Представлението не е подходящо за лица под 15 г., предупреждават от театъра.

Коментари
Последни видеа