Професор помогна на студент, който няма на кого да остави бебето си

Изнесе лекцията, носейки в слинг малката Асад

06 март 2019 г.

Снимка: Shutterstock

26-годишният Уейн Хайер се яви на лекции в университета с 5-месечния си дъщеря Асад. Обичайно за нея се е грижела майка ѝ, но в този ден тя не могла да остане в къщи, нито да осигури гледачка за малката.
Уейн планирал да пропусне лекцията, за да се грижи за бебето, но предстоял важен тест и изпит. Тогава студентът се сетил, че професорът по математика Натан Александър бил споменал, че ако имат проблем, винаги могат да доведат децата си на неговите лекции.

„Морхаус“ е мъжки колеж, а Уейн никога не бил виждал някои от колегите му да е водил децата си на занятията. Но с приближаването на изпитите за него било много важно да не пропуска лекции. Затова сложил бебето в слинга и се отправил към колежа.

Снимка: Twitter

Когато професор Александър го видял с бебето на ръце, му предложил веднага: „Нека аз да нося бебето, за да можеш ти да си запишеш спокойно лекцията!“

Един от студентите се въодушевил и направил снимки, а историята веднага станала хит в социалните мрежи.

„Ние сме длъжни да подкрепяме студентите, които са станали родители. В това е смисълът на поддръжката от стана на на обществото. Аз не искам студентът да се чувства безпомощно и да не може да учи, защото няма на кого да остави детето си“, обясни проф. Александър в интервю пред The Post.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа