Как да запишете децата за футболния турнир „Данониада”

Той е единственият за отбори с участници до 12-годишна възраст

13 април 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

Кандидатите за футболна слава имат още време да се запишат в 12-ото издание на единствения по рода си турнир за деца до 12-годишна възраст - „Данониада”. Организатор е „Данон-Сердика” АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с Фондация „Димитър Бербатов”.

Могат да се записват отбори от цялата страна онлайн на www.danoniada.bg, право на участие имат тимове от деца на възраст до 12 години. Срокът за приемане на заявки е един ден преди мачовете в съответната зона. Тази година домакини са Пловдив, Плевен, София и Варна.

Националният турнир „Данониада” е разделен на две фази - зонална, с участието на всички записани отбори, както и финал в София между първите два отбора от всяка от четирите зони.

Мачовете от първата фаза започват на 22 април в Пловдив, следват срещи в зона Плевен на 29 април, зона София на 13 май и зона Варна на 20 май. Финалните двубои са на 1 юни в столицата. Първите два отбора в класирането ще получат като допълнителна награда билети за мача мача „All Stars” на 14 юни, който се организира от Фондация „Димитър Бербатов” и фондация „Луиш Фиго“.

Победителят в турнира ще играе в САЩ, където в края на септември е тазгодишната Международна купа „Данон”.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа