Малки и големи - на кънки

На зимната пързалка "Ариана"

16 февруари 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

Деца и родители ще могат да се пързалят с кънки безплатно на ледената пързалка на езерото „Ариана“ в столицата в събота, 18 февруари, от 8.00 до 20.00 ч.

„Зимно предизвикателство'2017“ се организира от „Българска асоциация спорт за всички“ заедно с Министерството на младежта и спорта и със съдействието на Столична община. То събира почитатели на ледените спортове за 23-ти пореден път и е под патронажа на министъра на спорта, а прояви ще има в цялата страна.

Официалното откриване е в събота от 12.00 ч., като част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население и се провежда всяка година от 1994-а насам. Сега е част от кампанията "София – Европейска столица на спорта - 2018 г".

Снимка: Guliver / iStock

Спортисти от клубове по хокей на лед и фигурно пързаляне ще дадат старт с демонстративни изпълнения. Проявата е без състезателен характер, а целта на спортния празник е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Входът за всички на пързалката е свободен, безплатни ще бъдат и кънките. Ще има и награди, които ще се разпределят чрез томбола.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа