Мъжете от колективни спортове кръшкат повече

Най-податливи към изневери обаче са пътешествениците

03 януари 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Има ли връзка между спортовете и мъжете, които изневеряват на половинките си? Отговор на този въпрос дава The Independent, като съобщава, че изводите са направени след анкета сред над 1750 професионални спортисти във Великобритания.

Оказва се, че мъжете, които са част от колективни спортове като ръгби и футбол, по-често са склонни към изневяра.

Специалистите подчертават, че производството на хормона тестостерон е тясно свързано с повишено сексуално желание. По този начин мъжете, които при спортуване генерират повече тестостерон, се нуждаят от повече секс и така по-често го търсят извън семейството.

Установено е, че след 90 минути футбол тестостеронът в организма се повишава с 30 процента. Разбира се, няма гаранция, че състезателите в индивидуални спортове, като например плуване и лека атлетика, са гарантирано верни на своите жени. Решаващ фактор в крайна сметка е характерът на човека.

Друг момент е свързан с продължителното отсъствие на спортистите от семейството. Тогава при адаптацията на ново място и при възникването на проблеми мъжете често избират леглото на друга жена. Има и друг тип мъже – такива, които са привърженици на екстремните спортове.

При тях тръпката за „нещо ново“ освен в спорта се пренася и в личния живот. Най-много обаче се оказват кръшкачите сред пътешествениците, защото при срещата с чужди култури психологическите бариери падат по-лесно.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа

Мисия

17 юни 2019 г.