Sofia Open 2019 обяви 5 февруари за ден на децата

Най-малките ще получат специално внимание в третия ден от турнира

05 февруари 2019 г.

Илюстрация: Shutterstock

Днес е третият ден от програмата на големия тенис турнир от сериите ATP 250 – Sofia Open 2019 и е обявен за официален „детски ден“, което означава, че всички деца до 14 г. влизат безплатно в „Арена Армеец“, а наред с това за тях са предвидени редица игри, забавления и награди. 

Най-голямата новина е възможността малките фенове да „изведат“ големите шампиони на централния корт в София за ключовите мачове на турнира само с един попълнен талон и малко късмет. Щандът на играта „Заедно със звездите“ е разположен в специалния детски кът, където участващите ще могат да се регистрират, а след това им остава само да стискат палци за томболата в сряда. От 12:00 до 20:00 часа във вторник малчуганите в детския кът ще могат да се включат още в работилница за приложни изкуства, шоу и уъркшоп за големи сапунени мехури, кът за четене заедно с известни личности, както и в демонстрации на забавни химични опити от програмата на „Корпуса за бързо гърмене“.

Естествено, спортът и физическата активност не са пропуснати – в близост до детския кът ще има няколко обособени площадки за минитенис, модерен петобой и народна топка, а програмата предвижда забавления през цялото време по предварително подготвена програма, така че нищо интересно да не бъде пропуснато.

 

Коментари
Последни видеа