Спортни предизвикателства: триатлонът „Лъвско сърце“ в Приморско

​Маршрутът преминава край четири природни резервата и 12 тракийски светилища

04 август 2019 г.

Остават 35 места за участие в категория ултра и 95 места за отборно участие в ултра крос триатлона „Лъвско сърце”, който ще се проведе на 7 септември в Приморско. Към момента има 277 участници, които ще се съревновават в трите етапа на триатлона: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане в резерват Ропотамо.

Състезанието се провежда за четвърта поредна година и предизвиква участниците да събудят своето лъвско сърце, като преминат трасе с обща дистанция от 140 километра, индивидуално или отборно в щафета от трима за контролно време от 13 часа. Това уникално по рода си състезание в България привлича любители на спорта, готови да премерят сили с други атлети, а тазгодишното издание се очаква да бъде най-мащабното по рода си.

Трасето на „Лъвско сърце“ не е случайно избрано

Маршрутът преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Етап плуване доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене - се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като „Пътя на коня“. Последният етап е за бегачите - в резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

Поради дългия почивен уикенд тази година, всички участници и доброволци са добре дошли на Базов лагер „Лъвско сърце“ на плаж Перла в Приморско още от 6-ти септември. Зрителите могат да заповядат на 7-ми септември. Ще бъде осигурено и онлайн излъчване и проследяване на живо.

Желаещите да се запишат за състезанието могат да го направят не по-късно от 18 август 2019 г. “Лъвско сърце” цели да привлече не само спортни натури, но и доброволци, които се включват в организацията на състезанието и набирането е все още отворено. Желаещите могат да се запишат тук.

Всичко за състезанието можете да следите тук и във Facebook страницата на събитието.

Коментари
Последни видеа

Цар куче

05 август 2020 г.