Спортно предизвикателство обединява хиляди хора в името на качественото образование

Благотворителното събитие „Предизвикай се с кауза“ ще се проведе на 30 май, а негови посланици стават едни от най-популярните родни лица

29 март 2021 г.

Илюстрация: "Предизвикай се с кауза"

Първото издание на благотворителното спортно събитие „Предизвикай се с кауза“ ще се проведе на 30 май от различни точки на България и света. Целта на събитието е да обедини хиляди хора, които вярват, че образованието е ценност за цялото общество, като ги провокира в рамките на един ден да изпълнят лично спортно предизвикателство.

Събитието се организира от фондация „Заедно в час“ и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията чрез физически изпитания: участие в маратони, вело турове из Европа и др.

Партньори на инициативата са технологичната компания Nexo, а медийни партньори - сайтовете Обекти, Новите родители, НПО порталът, Под моста и Майко мила.

Заради пандемията събитието няма да събира желаещите да се предизвикват на едно място, а всеки участник ще може да направи своето спортно предизвикателство от свободно избрано място и време през деня на 30 май.

Регистрация и отбори

Събитието е отворено за хора на различни възрасти и без значение от тяхната физическа подготовка.

Всички, които са готови да се впуснат в „Предизвикай се с кауза“ трябва само да се регистрират предварително на сайта на събитието - zaednovchas.bg/sport/ и да попълнят кратък формуляр.

След това остава единствено да изпълнят своето предизвикателство на 30 май. В регистрационната форма участниците могат да изберат от спортните категории - ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по избор.

Регистрацията в сайта на събитието освен заявка за конкретно спортно предизвикателство, включва и билет дарение в подкрепа на „Заедно в час“. Всички събрани дарения ще бъдат инвестирани в работата на организацията за осигуряване равен достъп до качествено образование за всяко дете.

За събитието желаещите могат да се регистрират индивидуално или групово, като втория вариант намалява цената на билетите и увеличава възможността за приятно прекарване и позволява събитието да бъде съчетано с тиймбилдинг активности.

Илюстрация: "Предизвикай се с кауза"

Предизвикателства за ученици

Учениците под 18 години и всички деца се регистрират за „Предизвикай се с кауза“ без заплащане на билет дарение, като това позволява да се включат заедно със своите семейства или съученици в спортното събитие.

В партньорство с Chair Up и в рамките на „Предизвикай се с кауза“ са предвидени за учениците и специални надъхващи упражнения за тренировка у дома, с които да се подготвят за предизвикателството, но и да се борят със заседяванетоването около дистанционното обучение.

Посланиците

„Предизвикай се с кауза“ вдъхновява и популярни личности от различни сфери да се включат с лично предизвикателство в събитието.

До момента сред известните посланици, които застават зад каузата на събитието са ултрамаратонецът Краси Георгиев, сноубордистката Сани Жекова, фитнес инструкторът Инес Субашка, актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева и Георги Златарев, Кубрат Пулев, гимнастикът Йордан Йовчев и др.

В седмиците до 30 май те ще споделят повече за своите предизвикателства, процеса на тренировка и съвети за подготовка в различните спортни категории.

Томбола с награди

Всяка регистрация за „Предизвикай се с кауза“ автоматично включва и записаните участници в томбола с награди от партньори на събитието, които ще бъдат изтеглени след 30 май.

Сред наградите до момента са включени вдъхновяващи книги, подаръчни ваучери за преживявания, спортни артикули и др. Те са осигурени от AMG Publishing, Stanimira Chocolate House, Utopia Forest и др.

Информацията за наградите непрекъснато се допълва и е достъпна на сайта на събитието.

Илюстрация: "Предизвикай се с кауза"

Каузата

Фондация „Заедно в час“ вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход.

„Нов път в преподаването“ е първата и най-успешна програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства.

През миналата година организацията стартира и втора програма „Училища за пример“, която е насочена към развитие и подкрепа на цели училищни екипи.

„Заедно в час“ е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

Коментари
Последни видеа