Спорт за всички в събота в пет града у нас

Раздвижете се в Световния ден на предизвикателството - Новите родители препоръчват

13 май 2017 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

В пет български града тази събота може да участвате в Световния ден на предизвикателството.

Той е част от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ (ТАФИСА) и се организира всяка година от 1983-а през май в над 100 страни на всички континенти. У нас проявата се прави от Българската асоциация „Спорт за всички“ (БАСВ) за 25-и пореден път и е посветена на 17 май - Ден на българския спорт.

Националната проява на БАСВ - Световен ден на предизвикателството, цели да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Това е ден за спорт и двигателна активност под различна форма. В него могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Спортното събитие дава шанс на хора, които не се занимават активно с физическа дейност да се включат в този ден.

„Предизвикателство“ 2017 се организира в София, Варна, Пловдив, Враца, Дупница, Разград, Кюстендил, Велинград, Плевен, Благоевград. Тази събота едновременно е в пет града – София, Плевен, Кюстендил, Велинград и Дупница.

Събитието в София е в Княжеска градина  (пространството около паметника на Съветската армия) и ще започне от 10,30 часа. За всички, които ще се включат, освен добро настроение, организаторите са подготвили и много томболи с награди. Редица известни спортисти са поканени, като някои от тях ще пристигнат и със своите семейства, за да участват.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа