Младежи нарисуваха почти 100-метрова карта на Дунав

Тайните на реката, пресъздадени от участници във фестивала The Bridge

20 юли 2016 г.

"Открий тайните на река Дунав" - тази тема провокира над 60 момчета и момичета да се включат в интерактивен уъркшоп и да нарисуват почти 100-метрова карта на реката, покриваща цялата ѝ дължина от от 2852 км (от извора до Черно море). Това се случи в разгара на фестивала The Bridge вчера във Видин. 

Участниците бяха разделени на екипи и всеки от тях пресъздаде поречието в една от дестте държави, през които реката преминава. Благодарение на интерактивната работилница младежите научават повече за значението на реката за местните общности като част от кампанията на Кока-Кола ХБК България за опазване на Дунав. 

„Това е още един пример как благодарение на изкуството и артистични задачи можем да амбицираме децата да развиват не само талантите си, но и да придобиват познания и да изграждат една богата обща култура”, казват организаторите на фестивала.

Атрактивната карта бе нарисувана пред крепостта Баба Вида, по време на втория фестивален ден от седмото поредно издание на The Bridge във Видин. Крайдунавският град е поле за изява на артистичния талант на над 150 младежи между 14 и 21 години от цяла България.

В тазгодишното издание на фестивала тийнейджърите творят в работилници за фотография, театър, хип-хоп, китара, графити и танци. Всяка от тях е ръководена от млади български таланти: Васил Крумов, Христо Михалков, Весела Бабинова, Алиса Атанасова, Неделя Ганчева и други. 

The Bridge Fest се провежда за седма година във Видин и е най-мащабният младежки фест на изкуствата в областта, и се организира в партньорство с община Видин и с подкрепата на Кока-Кола ХБК България.

Повече информация можете да намерите тук.

Коментари
Последни видеа