Как да съхраним романтични отношения с партньора

Експерти с предложение за честотата на срещите

Снимка: Guliver / iStock

В началото на връзката влюбените искат непрекъснато да са заедно и да се срещат възможно по-често. Това не е добра идея, ако искат пламъкът на любовта да е траен, категорични са  експерти.

Срещите им трябва да са ограничени – максимум 2 пъти седмично, твърди психиатърът Скот Карол, цитиран от The Daily Mail. 
Само така партньорите ще се опознаят и подсъзнателно ще си дадат възможност да доловят потенциални проблеми, които могат да възникнат в бъдеще.

Честите срещи разпалват чувствата, но влюбените рискуват да попаднат в магията на позитивните емоции твърде рано и бързо. И това може да се отрази на по-нататъшното развитие на отношенията.
Затова е по-разумно да не се прибързва. По-редките срещи могат да съхранят връзката, твърди психологът и дава още аргументи.
Когато, още от самото начало на връзката партньорите прекарват дълго време заедно, те рано стигат до физическа и сексуална близост. И тя създава илюзия, че връзката е трайна и стабилна. А, за да се изградят действително близки отношения, са нужни месеци, даже години.
Затова, предложението на психолозите е, срещите в началото да бъдат редки – един, максимум два пъти седмично. След това постепенно да се увеличат.

Мона Василева

 

Коментари
Последни видеа