17-годишна американка се готви да стъпи на Марс

С мисия на НАСА през 2033 г.

12 юли 2018 г.

Снимка: Guliver / Getty 

17-годишна ученичка от Луизиана е на път да стане първият човек, стъпил на Марс. 

Алиса Карсън винаги е мечтала да стане астронавт, а сега мечтата ѝ е на път да се сбъдне. Тя тренира упорито, за да се включи в мисията на НАСА 2033, съобщава The Sun.

В стаята си Алиса държи огромна карта на Марс. Има и телескоп, за да наблюдава небето. Заедно с уроците, тя тренира упорито и приви сериозна подготовка. Усвоява и 4 езика, които биха ѝ помогнали да осъществи мечтата си.

В предварителната подготовка тя посещава специални лагери в Турция и Канада и е първият човек, преминал през 3 тренировъчни лагера в света. Тя също така е посетила 14 посетителски център на НАСА в 9 щата.

Сега тийнейджърката завършва успешно програмата на НАСА и е най-младият участник, приет в Advanced Space Academy като получава и сертификат да бъде подготвена за специалната мисия до Марс през 2033 г. 

Алиса се запалила по идеята да се включи в мисия до Марс още от 3-годишна. Тя заявила на татко си, че ще стане астронавт, след като гледала по телевизията детски анимационни серии The Backyardigans. Във филма група животни планират фантастични мисии – в това число и пътешествие до Марс.

 

Коментари
Последни видеа