5 качества, които жената цени у мъжа

Парите не са сред тях

02 август 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Знаете ли кое е основното качество, което жената цени у мъжа? Изненадващо – не са парите, а неговата доброта. Поне така твърдят немски учени от университета в Гьогинген. Отговор дават не само германките, а 64 хиляди жени от 180 страни по света, които са отговорили на въпроси от анкетата.
Възрастовата им група е от 18 години нагоре, а малка част от анкетираните била около 40-те.
Всяка от тях отговаря на въпроси, какви качества смята, че са определящи при избор на партньор за съвместен живот. 
90 % от тях единодушно сочат добротата като основно качество, според което те избират мъж до себе си. След това се подреждат останалите качества.

Ето кои са те:

- способност да оказва подкрепа

- добър интелект

- добро образование

- увереност в собствените си възможности

Не е трудно да се установи, че примерно външната привлекателност и красота не се подреждат поне в първите топ 5 на търсените качества. Това обаче не означава, че жените са абсолютно безразлични как изглежда мъжът до тях. Например, за повечето от тях ръстът е от значение. И държат мъжът да е по-висок от тях.

Най-любопитният факт, поне според изследователите е, че повечето жени не са привлечени от големите мускули и „добавения“ релеф от напомпани с упорити тренировки бицепси във фитнеса. 
Едва 2,5% от жените искат до себе си атлетичен мъж, 44,8% участнички в допитването харесват мъже с обичайно телосложение.

За всяка четвърта жена обаче религиозните възгледи на мъжа са от особено значение, сочи проучването.
Източник, адаптация Мона Василева

 

Коментари
Последни видеа

Без любов

22 ноември 2019 г.