Академия за родители търси баланса между кариера и семейство

Най-големият семеен форум ще се проведе на 22 февруари в НДК

13 февруари 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Утопия ли е да имаме процъфтяваща кариера и здраво семейство? Има ли трикове, които ще ни помогнат да не губим ценните моменти с децата си и скока в хранителната верига на бизнеса? Това са част от въпросите, чиито отговори ще дадат лекторите в Академия за родители. Шестото издание на най-големия семеен форум у нас ще се проведе на 22 февруари, събота в ет. 5, НДК, София, а регистрацията е отворена и безплатна на сайта на инициативата.

Зоната "Кариера и семейство" е новото попълнение в Академия за родители тази година.

Тя ще събере на едно място над 25 лектори 

Професионалисти и в същото време родители, които балансират между добрите резултати в офиса и личното щастие.

Към тях ще се присъединят и водещи работодатели, които предоставят работни позиции и придобивки, подходящи за родители, като гъвкаво работно време, работа от вкъщи, събития за деца и детски кът в офиса, финансов бонус при раждане на дете и други. Участниците в събитието ще могат да срещнат безплатно и различни специалисти – кариерни консултанти, психолози и обучители.  За децата ще има специални кътове за игри и четене и детски работилници, за да могат родители ползотворно да участват в Академията.

Първата дискусия ще е на тема Професия по призвание

В нея ще се включат Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова от Майко Мила, преподавалят по народни танци в Хороводец Ирина Ботева, фитнес треньорът за домашни тренировки Руми Илиева и образователният предприемач в Институт за прогресивно образование Олга Нинова-Траянова.

Програмата продължава с работилница с Дария Топалова от Playtech Bulgaria, на тема „Как да се представим на интервю за работа след майчинство?“. По-късно Зорница Трифонова, водещ на обучения по ненасилствена комуникация към Communication Academy, ще представи темата „Как да се намерим, когато сме се загубили в родителството?“.

Какви са работещите „Политики на компании за подкрепа на родители“ ще обсъждат директорът Човешки ресурси в Siteground Виктор Фачев, Виктория Блажева от УниКредит Булбанк и Мариана Нанова от Experian.

„Как да се справим с кариера, деца, партньор и лични нужди?“ ще се случи точно преди обяд. В дискусията са поканени Антон Бъчваров от образователния сайт Уча.се, Поля Александрова, главен редактор на списание EVA, Мария Милушева от рекламната агенция Noble Graphics и Мария Чинчева от Walltopia.  Програмата засяга и темата за „Промяна на кариерата – развитие и преквалификация“ с адвокат Полина Берг, финансовия консултант Анна Янчева и маркетинг експерта Людмила Добрева. Модератор ще е Лили Георгиева, консултант по кариерно развитие, промяна и личен брандинг.

Ще се засегне и темата за „Мъжете и бащинството“ с Димитър Стоянов и Деница Денева от ITCE заедно със Светослав Спасов, изп. директор на KMPG ITS и Антон Бъчваров от Уча.се. Последният панел е „Родители със собствен бизнес и личен живот“, където Цветелина Тенева от The Business Institute ще модерира дискусията със създателя на „Аз чета“ Александър Кръстев, майката предприемач Олга Василевска и основателя на първия ресторант с нулев отпадък  Блажка Димитрова.

За всички настоящи и бъдещи родители организаторите на Академия за родители са подготвили и още две зони - "Бременност и здраве" и "Възпитание и образование". Те включват семинарни програми с експерти, както и изложение с над 70 организации, компании и специалисти, свързани с ранно детско развитие и грижа за деца и родители.

Коментари
Последни видеа