Бритни Спиърс отхвърли баща си като попечител

Съдът удължи контрола му над делата на певицата до февруари 2021 г

21 август 2020 г.

Снимка: Instagram Britney Spears

Поп звездата Бритни Спиърс се опита да прекрати попечителските права на баща си и да ги прехвърли на мениджърката си Джоди Монгомъри, която така или иначе ги контролира заради влошеното здраве на  Джейми Спиърс. Съдът в Ел Ей обаче отхвърли иска и удължи взетото преди 12 години решение до февруари 2021 г., съобщава BBC.

Бритни Спиърс успя да възобнови кариерата си след нервния срив

Но миналата година отказа концерти в Лас Вегас и влезе в психиатрична клиника. Тя не е пяла на живо почти от 2 години, а синовете ѝ са поверени на грижите на баща си.

Фенове на певицата, които мислят, че тя е затворена от близките си, водят кампанията #Освободете Бритни. Нейни представители имаше и пред съда в Лос Анджелис, които скандираха "Попечителството трябва да бъде отменено!". Изпълнителката на Crazy не е коментирала тази кампания. Американският съюз за граждански свободи вчера предложи помощта си на звездата.

"Ако Бритни иска да възстанови гражданските си права, ние сме на нейно разположение да ѝ помогнем", написаха от съюза в Twitter.

Адвокатът на Бритни Спиърс каза преди заседанието,

Че баща ѝ "агресивно" ще защитава позицията си

Джейми Спиърс пое контрол над банковите сметки и живота на дъщеря си през 2008 г, когато тя се разведе, обръсна главата си, а зависимостта ѝ към наркотиците и алкохола доведоха до серия издънки на публични места.

 

Коментари
Последни видеа