Д-р Огнянова от „Откраднат живот“ рисува за детско отделение

Илюстрациите от книжката „Омагьосаните“ попадат в урологията в „Пирогов“

06 февруари 2020 г.

Снимка: Красена Ангелова за Нова тв

Диана Димитрова, която зрителите обикнаха като д-р Огнянова от „Откраднат живот“, внася усмивки в детската урология в „Пирогов“ със свои илюстрации.

От стените греят лицата на лама, панда и леопард

Които се превръщат в главни герои на третата й книга за най-малките – „Омагьосаните“. Томчето излезе в края на миналата година, а сюжетът се фокусира върху трите животинки, които се намират в блатото на магьосник жабок.

Основното послание в историята е да дръпнем спирачка на насилието над различните и слабите. „Изкарах един месец в изолация, защото исках създадените от мен образи да са максимално чисти и близки до децата. Излизах да тичам след полунощ заедно с котарака си, който разхождам на каишка и е добър спринтьор.“, сподели актрисата за Нова тв.

Скиците й първоначално били предназначени за отделението по детска хирурги

Но след ремонта там попаднали в детската урология. Диана приела това като добронамерена шега от съдбата, тъй като в хитовия медицински сериал героинята й е уролог. „Омагьосаните“ е издадена от продуцента на „Откраднат живот“ Евтим Милошев, а редактор на текста е сценаристът Иван Спасов.

В момента Димитрова снима активно девети сезон, като се готви за късометражния филм „Божоле“, няколко игрални ленти и първата си сериозна изложба през ноември.

Коментари
Последни видеа