Доброволци учат деца със специални потребности да се катерят

Курсовете на алпийски клуб „Вертикали“ са безплатни

16 октомври 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Алпийски клуб „Вертикали“ предлага безплатни курсове по катерене за деца със специални потребности, за да им помогнат и да ги направят по-щастливи и уверени в себе си.
Доброволците от клуба доказват, че катеренето съвсем не е невъзможно и за деца със специални потребности, дори напротив.  

„Това са изключително специални срещи не само за децата, но и за нас самите. Всеки път, тръгвайки си оттам, ние сме обогатени и заредени с много ведрина и искрена радост, което рядко се среща в нашия свят“, каза Мария Кирилова пред БНР.

В момента в клуба тренират 10 деца.
„Децата не се отказват. Понякога правят много малка крачка на първото си посещение при нас, но виждаме как с всяко следващо посещение те се преобразяват, стават много по-уверени и смели. С нашата подкрепа успяват да преодолеят границата, която са достигнали и да продължат все по-високо. Има не малко деца, които успяват да преодоляват маршрутите изцяло, което им носи огромно удовлетворение .

За сега децата катерят стена в спортна зала, но екипът проучва възможности да го правят на открито.
„Искаме да намерим подходящото място, което да е достъпно за децата и същевременно да им подарим това време, прекарано на открито в реалната среда на истинската природа“, обясни Мария Кирилова.

 

 

Коментари
Последни видеа