Ема Уотсън дари 1 млн. паунда за борбата срещу тормоза

След писмо на актьори срещу сексуалното насилие на работното място

18 февруари 2018 г.

Снимка: Guliver / Getty

Актрисата и звезда от "Хари Потър" Ема Уотсън дари 1 млн. паунда в полза на нова кампания във Великобритания, целяща да помогне на жертвите на тормоз, съобщи Би Би Си. 
Дарението идва след като близо 200 британски и ирландски актриси подписаха отворено писмо, което призовава за прекратяване на сексуалния тормоз на работните места. Сред тях са Ема Томпсън, Кийра Найтли.
Писмото беше публикувано в изданието "Обзървър".

Тази нощ в Лондон ще бъдат връчени най-престижните британски кино награди - БАФТА. Очаква се на официалната церемония присъстващите актриси да бъдат облечени в черно, за да изкажат отношение към проблема.
Реакцията им ще бъде в знак на солидарност с холивудското движение "Time's Up", стартирано в хода на разкритията за сексуален тормоз над десетки актриси от бившия филмов продуцент Харви Уайнстийн. 

Уотсън дарява сумата на британския Фонд за правосъдие и равенство, създаден чрез кампания за групово финансиране, като мрежа за консултации и подпомагане на пострадали от тормоза.
Фондът бе учреден от 190-те жени, които подписаха отвореното писмо и група от 160 души, включваща учени, активисти, работници в благотворителни организации, с цел да помогне на жертвите на тормоз, като им даде достъп до подкрепа и правосъдие. 

Целият материал четете в Мениджър.нюз. 

 

 

Коментари
Последни видеа