Ема Уотсън: Жените трябва да знаят правата си

При откриване на телефонна линия за съвети срещу сексуалното насилие

07 август 2019 г.

Снимка: Guliver / Getty

„Жените трябва да знаят правата си, ако става въпрос да се спре сексуален тормоз на работното им място“, каза актрисата Ема Уотсън, докато представяше телефонна линия за правни съвети към жертвите на сексуално насилие, съобщава Guardian.

Телефонната линия ще дава съвети какво е сексуален тормоз, как да се представи оплакване пред съд и да се постигне споразумение.

"Опознаването на правата, които имаш, разбирането как да ги отстояваш и изборът, който имаш, ако си станала жертва на сексуален тормоз, са съществена част от създаването на сигурно работно място за всеки" - заяви звездата от филмовата поредица за Хари Потър, и привърженик на движението "Времето свърши".

"Тази линия за съвети е значима крачка напред към осигуряване на гаранции, че жените получават подкрепа, където и да работят", каза тя.

Създаването на линията и лансирането е от дарения. Уотсън е допринесла с 1 милион лири.
Проучване сочи, че 50% от британките са били жертви на сексуален тормоз на работното си място, но 80 на сто от тях са премълчали това. "Вероятно вече хората си дават сметка за мащабите на проблема", каза актрисата.

 

Коментари
Последни видеа