Гмурваме се дълбоко във вълшебния свят на Малката русалка

Заедно с надарената с божествен глас Ариел надничаме в подводния свят Атлантика (трейлър)

14 септември 2022 г.

Снимка: Forum Film Bulgaria 

През 1989 година, една добре позната приказка оживява на големия екран в красива, изпълнена с много музика вълшебна анимационна адаптация. Тя пленява въображението и сърцата на милиони зрители и

мигновено се превръща в класика – „Малката русалка“ на Дисни

В добавка към страхотния финансов успех, филмът дава начало и на изключително успешен период от цяло десетилетие, който става известен като Дисни Ренесанс - студиото се завръща към корените си и създава едни от най-големите си и обичани хитове.
През май 2023 години „Малката русалка"  ще се завърне на екран в не по-малко впечатляваща и пленителна игрална версия, която обещава незабравимо изживяване в киносалоните.

Първият тийзър повдига завесата към забележителния подводен свят Атлантика, загатвайки за познатите, но и много нови чудеса, които ще открием в амбициозната продукция, оглавявана от номинирания за „Оскар“ Роб Маршал ("Чикаго", "Мемоарите на една гейша"), който работи с Дисни за четвърти път след успеха на „Карибски пирати: В непознати води“, „Вдън горите“ и „Мери Попинз се завръща“.
Трейлърът предлага и първата ни среща с иконичната Ариел и прекрасния ѝ глас, олицетворени от

номинираната за „Грами“ актриса и певица Хали Бейли 

„Малката русалка“ разказва за прелестната, надарена с божествен глас Ариел – най-младата дъщеря на владетеля на подводното кралство Атлантика цар Тритон. Ариел живо се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие отвъд морето – нещо, което нейният баща строго ѝ забранява.
Един ден, по време на свирепа буря, Ариел спасява от корабокрушение красивия принц Ерик, в когото се влюбва дълбоко и решава да направи всичко възможно да се срещне с него на сушата. Това я отвежда в ръцете (и пипалата) на злата морска вещица Урсула, която примамва русалката с пъклена сделка. Урсула ще я трансформира в човек за три дни, в замяна на нейния чудно красив глас – единственото нещо, което принц Ерик помни от срещата им. В рамките на тези три дни Ариел трябва да накара Ерик да се влюби в нея и да ѝ даде „целувката на истинската любов“. Ако това се случи, Ариел ще остане завинаги човек, в противен случай тя завинаги ще принадлежи на Урсула като русалка.

Сценарият е дело на Джейн Голдман („Звезден прах“) и Дейвид Магий („Животът на Пи“), по приказката на Ханс Кристиян Андерсен. Наред с Хали Бейли, като цар Тритон и вещицата Урсула

ще видим звездите Хавиер Бардем и Мелиса Макарти.

Джона Хауър-Кинг е принц Ерик, а в останалите емблематични роли ще чуем гласовете на Давийд Дигс като Себастиан, Джейкъб Трембли като Флаундър и Акуафина като Скатъл. Във филма участват още Нома Думензвени, Джуд Акувудике, Лорена Андреа, Кайса Мохамар и др.

Гмурваме се дълбоко във вълшебния свят на „Малката русалка“ от 26 май само в кината на 2D, 3D и IMAX 3D в дублирана и субтитрирана версия.

Коментари
Последни видеа