Група от 30 доброволци преобрази детската болница в София

Изрисуваха стените и обновиха интензивното отделение

25 януари 2020 г.

Снимка: фейсбук

Група от 30 доброволци преобрази интензивното отделение детската болницата „Проф. д-р Иван Митев“ в столицата.
Ремонтът започва след пост във фейсбук за лошото състояние на интензивното отделение на педиатрията и за трудните условия, в които лекарите работят. Инициативата е на екипа на "Проект #задоброто".

„Участвахме около 30 души, доброволци, родители, свързани от групата Проект#за доброто в социалната мрежа. Работихме безвъзмездно. Организирахме боядисването, поправихме електрическата мрежа, сглобявахме защитни кутии, шкафове, мебели“, разказват инициаторите.

Снимка: фейсбук

Ремонтирането на отделението било осъществено изцяло с дарения - на труд, уреди, материали, пари.
Художници изрисували болничните стаи и коридора.
Дарител осигурил и монтирал необходимите 3 нови климатика, а производител дарил 2 нови хладилника за медицинските препарати.

Снимка: фейсбук

Други дарители осигурили нови щори за болничните боксове и за прозорците, инфузомат, 40 комплекта детско спално бельо. 
Почистването след ремонта също било извършено безвъзмездно.

Снимка: фейсбук

В дарителска сметка били събрани 22 000 лв., с които е било платено на фирми за професионална шпакловка, замазка и боядисване, за подмяна на лайстни и плочки, за мебели и обзавеждане, за кутии за радиатори.
С част от дарените средства били купени 4 педиатрични легла, 4 антидекубитални матрака.
Очаква се доставка на стол за вземане на кръв, стойки за системи, шкаф за лекарства и препарати, екран за преглед на рентгенови снимки, апарат за кръвно налягане и пулсов оксиметър, подходящ и за бебета.

В дарителската сметка ще останат пари и те ще бъдат използвани за следващите ремонти в детски болници, които "Проект #за доброто" замисля, разказаха от екипа.

За пръв път детското интензивно отделение ще има интраосална машина за поставяне на венозен източник, който той служи за бързо вливане на лекарства директно в костта, ако медикът не може да постави интравенозна система на детето.
Много от дарителите на средства, материали и уреди са пожелали да останат анонимни.
Екипът доброволци организира предстоящ ремонт и на отделението по чревни паразити към Инфекциозната клиника в болница "Св. Георги" в Пловдив.

 

Коментари
Последни видеа