Хари и Меган Маркъл грубо нарушиха кралския протокол на сбогуване с Елизабет II

Херцогът и херцогинята се държаха за ръце по време на погребалната процесия

16 септември 2022 г.

Снимка: Getty

 

В Лондон продължава сбогуването с кралица Елизабет II, която почина преди седмица, на 8 септември. Тялото на монарха беше транспортирано от Бъкингамския дворец по улиците на британската столица до Уестминстър на специална платформа, която беше придружена от военни и роднини на Нейно Величество, включително принц Хари и Меган Маркъл.
Там архиепископът на Кентърбъри проведе кратка служба само за членове на кралското семейство.
След нея, всички желаещи започнаха да се сбогуват с кралицата.
Опашката от хора се простираше на няколко километра, а първите се наредиха дни преди да почне церемонията, екипирани със суха храна и вода и опънаха на улицата палатки.

Снимка: Getty

По време на възпоменателната церемония наблюдателни забелязаха, че силно опечалените принц Хари и Меган Маркъл, които следваха Уилям и Кейт Мидълтън в шествието, без колебание се хванаха за ръце.

Докато някои смятат това за грубо нарушение на протокола, други твърдят, че всичко е наред, тъй като Хари и Меган се отказаха от кралските си задължения през януари 2020 г. Следователно не трябва да се съобразяват с протокола.

Снимка: Getty

“Хари и Меган са скърбящи роднини и не трябва да следват кралския протокол. Те се държат за ръце, за да се подкрепят емоционално след тази загуба”, каза експертът по езика на тялото Инбаал Хонигман пред таблоида Daily Express.

След смъртта на Елизабет всяка стъпка на Меган Маркъл е остро критикувана в мрежата.

Интернет потребителите се дразнят от буквално всичко: от походката на херцогинята до изражението на лицето ѝ.

“Те са част от шествие. Нима очаквахте да не следват общато линия? Дори кон би могъл да остане на мястото си за повече от 20 минути. И все пак Меган и Хари не успяха да запазят линията.”, пише едни критик.

“Изглежда, че без да се държи за Хари, Меган нямаше да се справи“, коментира жлъчно друг.

Погребението на Елизабет II ще е на 19 септември в 11:00 часа местно време.
Службата ще се проведе в Уестминстърското абатство в присъствието на всички членове на кралското семейство и официални представители на много страни.

 

Коментари
Последни видеа