Илън Мъск заведе малкия си син на важни преговори

Бизнесменът явно подготвя свой наследник

28 ноември 2022 г.

Снимка: Getty

След като един от големите синове на Илън Мъск смени пола и се отказа от фамилията на баща си, 51-годишният бизнесмен изглежда е решил да отдели повече време за отглеждането на децата си (а той вече има 10!).
Бебето X Æ A-Xii, което преди две години му роди певицата Граймс, често придружава татко си по време на работни срещи. 
Това се е случило и по време на преговорите със служители на социалната мрежа, която бизнесменът придоби наскоро, това съобщи The Washington Post. 
През октомври малкият Мъск е

присъствал на напрегнатия разговор

на баща си и Йоел Рот - шеф на Twitter по модериране и сигурност.
Според очевидци, на които се позовава изданието, в централата на компанията 2-годишният младеж веднага се почувствал като у дома си.

„ Той се разположи в конферентна зала, която се превърна в детска площадка - заради многото подготвени за него играчки. И когато се умори да играе, се втурна да тича из централата, обърквайки, разбира се, много от служителите на компанията“, разказват присъстващи на срещата.
А няколко дни след това Йоел Рот подава оставка.

На 28 октомври основателят на Tesla и SpaceX, Илън Мъск,

приключи сделката за придобиване на Twitter

Сагата започна през пролетта, а през лятото бизнесменът внезапно промени решението си и се отказа. Месеци по-късно все пак той и ръководството на компанията се разбраха, припомня Hello.
Много неща се случиха в компанията за една седмица (и не говорим за момента, в който Мъск влезе в офиса с мивка в ръце). 
Веднага след това Мъск уволни значителна част от служителите на компанията. Според Bloomberg става дума приблизително за 3700 души.
В планове на Мъск е и премахването на режима на дистанционна работа, на който през последните години работят повечето му подчинени, както и въвеждането на такса от 20 долара на месец, потвърждаваща самоличността на потребителя.

 

Коментари
Последни видеа