Кейт Мидълтън проектира градина в Челси

С идеята "необятната горска градина" да вдъхновява семействата да се върнат към природата

20 май 2019 г.

Херцогинята на Кеймбридж с малкия си син Луи - The Royal Family във Facebook

 Херцогинята на Кембридж Катрин представи на съпруга си принц Уилям и трите им деца Джордж, Шарлот и Луи градина в Челси, проектирана от нея. 

Това е "необятна горска градина", създадена за изложението на цветя в Челси "Chelsea Flower Show" с идеята да вдъхнови семействата да възстановят връзката си с природата, пише Мениджър нюз.

В началото на годината херцогинята разкри това свое намерение, а сега показва резултата, разработен заедно с ландшафтните архитекти Андре Дейвис, Адам Уайт и Кралското градинарско дружество.

Градината е част от работата на херцогинята по ранно детско развитие. Според нея повече прекарано време на открито помага на децата да растат щастливи и здрави. Стремежът на Кейт е да подчертае ползите за психическото и физическото благосъстояние, които носи природата.
 
"Градината ще се опита да пресъздаде за възрастните усещането за чудо и магия, което са имали като малки деца", посочват от двореца Кенсингтън.
 
В писмо до експерти Кейт Мидълтън пише: "Мога да разбера, че хората са нервни, когато търсят помощ и се страхуват от осъждане. Това чувство на изолация може бързо да стане първостепенно и изтощително за всеки родител".

Тя е участвала плътно в проекта от самото начало и често е посещавала мястото преди събитието, което се открива във вторник. Пространството включва дървена къщичка, водопад, реплика на селски двор и лагерен огън, както и дървесни пънове и камъни, разположени стъпаловидно, на които да си играят децата.

Градината също така разполага с любимите цветя на принцеса Даяна: незабравки, здравец, астранция, папрат, ягоди и ревен.

Коментари
Последни видеа