Коледните елхи - подарък на животните

Зоологическите градини във Варна и Добрич очакват дръвчета

04 януари 2019 г.

Майка с детенце гледа как слоновете в зоологическата градина в Берлин си похапват коледни елхи, снимка: Guliver/Getty Images

В много европейски страни е практика непотребните вече коледни дръвчета да се сортират и предават за храна на животните в зоологическите градини. Те са чудесна храна за обикателите на всеки зоопарк, затова с радост научаваме, че инициативата вече намира почва и у нас.

От Центъра за защита на природата и животните в Добрич призовават хората да даряват елхите на местната зоологическа градина, която е уникална в цяла Източна Европа със своите над 140 животни от 42 различни вида.

Инициативата цели да разнообрази менюто на тревопасните обитатели, а освен това непотребните коледни дръвчета, които са в саксии, могат да бъдат засадени в зоопарка на града.

БНТ1 съобщи, че зоологическата градина във Варна също очаква дарения на празнични елхи, за да ги включи в менюто на кози, елени, муфлони и други животни. Миналата година зоопаркът в крайморския град е получил около 300 дръвчета.

Коментари
Последни видеа