Коронавирусът срина Цирк дьо Солей

Трупата е освободила 95 % от екипа си, търси спасение в китайски инвестиционен фонд

30 юни 2020 г.

Снимка: Cirwue du Soleil

Канадската трупа, която преобърна представите на света за цирково изкуство, премахвайки животните от манежа – Цирк дьо Солей, фалира. Като причина за колапса артистите посочват пандемята, заради която били отменени всичките им представления, пише Reuters.

При нормални обстоятелства магьосницците от Монерал изнасят поне 6 различни шоута в Лас Вегас

Но коронавирусът сложила край на това.Трупата освободи 95 процента от служителите си и отложи всички спектакли за лятото.
Цирк дю Солей са подписали споразумение с китайски инвестиционен фонд и пенсионен фонд от Квебек, които поемат управлението им. Новите инвеститори трябва да вложат 300 милиона долара в рестарта на дейността на цирка, като ще трябва да заделят и 15 милиона долара за компенсации на уволнените заради пандемията служители.

Цирк дьо Солей е зарадвал повече от 160 милиона души в близо 400 града

В над 60 държави на всички континенти. Трупата е носител на редица престижни награди, сред които Emmy, Drama Desk, Bambi, ACE, Gemeaux, Felix и Rose d’Or de Montreux. Спектаклите им са истински пиршество за сетивата, съчетавайки с пищни костюми, оригинална музика на живо, главозамайващ декор и хореография.

Коментари
Последни видеа