Купи жива елхичка, помогни на дете

Средствата от коледни дръвчета са за лечение на 5-годишно момиченце

14 декември 2016 г.

Снимка: Guliver / iStock

Министерството на земеделието и храните ще проведе благотворителната кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете” за втора поредна година. Продажбите на дръвчетата ще продължат до навечерието на Коледните празници – 22 декември 2016 г.

Тази година средствата от коледни дръвчета ще бъдат дарени за лечението на петгодишно момиченце, което страда от тежко онкологично заболяване и се нуждае от скъпи животоспасяващи интервенции в Германия, пише Мениджър нюз

Инициативата се подкрепя от Димитър Туджаров (Шкумбата), двукратната ни сребърна олимпийска шампионка по борба Станка Златева, актрисата и джаз певица Милица Гладнишка, водещият Симеон Колев и актьорът Станимир Гъмов.

По пет лева от продажбата на всяка елхичка ще бъдат дарени за каузата. В рамките на кампанията Държавните горски предприятия ще предоставят над 3000 елхички, като при по-голям интерес от страна на гражданите те ще осигурят и допълнителни дръвчета. 

Всеки, който пожелае да се включи в инициативата и да си закупи живо коледно дръвче, ще има възможност да го направи на 22 места в страната, публикувани на официалната интернет страница на Министерството

В София живи елхички ще може да намерите на две места – пред сградата на Министерство на земеделието и храните, на ъгъла на бул. „Хр. Ботев“ и ул. „Дамян Груев“ и в градинката при паметника на „Патриарх Евтимий“.  

В миналогодишната кампания Министреството събра над 35 000,00 лева, като 15 000,00 лв. са от продажбата на коледни дръвчета, предоставени от горските предприятия. Инициативата бе в подкрепа на Сдружение „Аутизъм Днес”, което използва средствата за специализирано обучение на над 400 души, работещи с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики.

 

Коментари
Последни видеа

Тъгата е

04 февруари 2023 г.