Маркъл и Хари отказаха да кръстят дъщеря си във Великобритания

Планират ритуала да се извърши в Епископската църква на САЩ

13 октомври 2021 г.

Снимка: Guliver / Getty 

Появата на бял свят на Лилибет е затоплила някак отношенията между Меган и Хари и останалата част от кралското семейство. Дали обаче този жест е достатъчен и доколко ще помогне, бъдещето ще покаже. А то не се очертава розово.

Момиченцето получи двойно име. Първото е в чест на прабабата Елизабет. Второто е в памет на майката на Хари. Бебето беше кръстено Лилибет - "Лили" - Даян.

Това вероятно е трогнало кралицата

Тръгнаха и слухове, че скоро Маркъл и Хари ще се върнат за кратко във Великобритания, за да представят бебето на коронованите роднини и най-вече, за да уредят кръщенето на Лилибет според всички правила.

Наскоро обаче чуждестранните медии научиха, че Маркъл се подготвя да кръсти дъщеря си в Епископската църква на САЩ. Така че най-вероятно кралицата няма да види правнучката си в близко бъдеще - и не е ясно дали изобщо ще я опознае лично, пише Parents.ru

Междувременно бащата на Маркъл също предприе стъпки, за да се добере до внуците си. Той реши да съди дъщеря си,

за да получи правото да общува тях.

Провеждането на церемонията в Америка означава, че Лилибет няма да принадлежи на Английската църква, какъвто е обичаят в кралското семейство.
Между другото, кръщенето на първородния син на двойката, Арчи, въпреки че беше организирано в параклиса на замъка Уиндзор, предизвика възмущение в британската общественост. Меган и Хари решиха да запазят всичко в тайна и дори не разкриха имената на кръщелника, въпреки че това се счита за традиция на кралското семейство

Коментари
Последни видеа

Ако ти ме помниш

25 октомври 2021 г.